Conținut
Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijke van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het ABC diploma hebt, kan je trainer worden. Je geeft training in één van de zwemsporten: wedstrijdzwemmen, waterpolo, lifesaving of vinzwemmen. Je leert kinderen, jongeren en volwassenen om technisch goed te zwemmen en hun sport serieus te bedrijven. Jij zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Dat 'blijven zwemmen' is een groot probleem. De waterverenigingen verliezen veel leden. Zowel kinderen, jongeren, als jongvolwassenen:
- Als ze naar het middelbaar onderwijs gaan,
- Naar hoger onderwijs overstappen,
- Gaan werken,
- Op het moment dat vrienden afhaken,
- Kinderen krijgen,
- Ontdekken dat ze niet meer beter worden,
- Door anderen worden vooruit gestreefd.
Lang niet alle leden van een vereniging zijn primair op prestaties gericht. Ze komen bijvoorbeeld voor de gezelligheid, de contacten met gelijkgezinden en de uitstapjes naar wedstrijden. Om zowel de meer op de sport gerichte mensen als de anderen het naar hun zin te maken, zijn veel kader leden nodig. Vooral jongeren die bereid zijn training te geven of official te zijn. Als MDT’er kan jij daarvoor worden opgeleid en kan je tegelijkertijd bij jouw club aan de slag. Je moet ouder zijn dan 16 jaar. Je wordt door ExpeditieRED opgeleid tot trainer 2. Als je KNZB lid bent, kan dat via de KNZB. Ben je nog geen lid dan maken wij jou lid van de KNZB. Je krijgt een officieel KNZB-trainer diploma dat door NOC*NSF is erkent op niveau MBO 2.
Je leert vooral:
- hoe je moet omgaan met groepen en met individuen in groepen,
- hoe je een veilige omgeving creëert,
- hoe je met plezier training kan geven,
- hoe je technieken uit jouw sport aanleert aan kinderen en jongeren,
- hoe je trainingsprogramma’s uitvoert,
- hoe je ervoor zorgt dat de deelnemers plezier en voldoening hebben in wat ze doen.
We doen dat op verschillende manieren met spel, instructie en andere uitdagingen om het voor kinderen leuker te maken.
Natuurlijk werken we samen met jouw vereniging. Want het moet ook in hun straatje passen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging nodig heeft en wil. We spreken ook af wie jou kan begeleiden en zorgen dat jij je op jouw plek voelt.
Om goed te kunnen samenwerken met verenigingen, is ExpeditieRED beperkt tot Zuidwest Nederland. Als je geen lid bent van een vereniging en weinig zwemervaring hebt, kan je beter begeleider worden ( zie playlist ‘begeleider’).
Activități de finalizat
Finalizează următoarele activități, câștigă insigne și vei vedea progresul playlistului tău actualizat
Conținut
Sporters begeleiden en/of een evenement begeleiden leer je door het te doen. Je hebt samen met de projectleider van ExpeditieRED afgesproken welke werkzaamheden je gaat verrichten. Dat kan zijn bij jouw vereniging of bij ExpeditieRED zelf en soms bij beide.
Je krijgt altijd bij de club een begeleider en een aanspreekpunt bij ExpeditieRED, die ook tussentijds met jou evalueert hoe het gaat. Op het eind vindt een eindgesprek en evaluatie plaats.
Alle werkzaamheden worden in het leerplatform van ExpeditieRED opgenomen als activiteiten. Voor elke werkzaamheid krijg je een badge, zodat je altijd kan laten zien wat je hebt gedaan. In totaal moet je inclusief jouw opleiding minimaal 80 uur maken. Sommige werkzaamheden duren langer omdat ze wekelijks plaatsvinden gedurende het hele jaar, maar er zijn ook eendaagse evenementen. Deze badge krijg je voor het begeleiden bij evenementen.
Mocht je meer uren buiten MDT willen opnemen, dan is dat mogelijk. We willen dat jij zichtbaar kan maken wat je zoal voor de maatschappij doet.
Obțineți insigna de activitate
De badge krijg je voor jouw evaluatie van jouw MDT tijd en de rol van ExpeditieRED daarbij.
Tasks
Emisă de organizator sau prin scanarea codului QR
Evaluatiegesprek houden en de twee verslagen maken en up-loaden.