Содержание
Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijke van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het ABC diploma hebt, kan je trainer worden. Je geeft training in één van de zwemsporten: wedstrijdzwemmen, waterpolo, lifesaving of vinzwemmen. Je leert kinderen, jongeren en volwassenen om technisch goed te zwemmen en hun sport serieus te bedrijven. Jij zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Dat 'blijven zwemmen' is een groot probleem. De waterverenigingen verliezen veel leden. Zowel kinderen, jongeren, als jongvolwassenen:
- Als ze naar het middelbaar onderwijs gaan,
- Naar hoger onderwijs overstappen,
- Gaan werken,
- Op het moment dat vrienden afhaken,
- Kinderen krijgen,
- Ontdekken dat ze niet meer beter worden,
- Door anderen worden vooruit gestreefd.
Lang niet alle leden van een vereniging zijn primair op prestaties gericht. Ze komen bijvoorbeeld voor de gezelligheid, de contacten met gelijkgezinden en de uitstapjes naar wedstrijden. Om zowel de meer op de sport gerichte mensen als de anderen het naar hun zin te maken, zijn veel kader leden nodig. Vooral jongeren die bereid zijn training te geven of official te zijn. Als MDT’er kan jij daarvoor worden opgeleid en kan je tegelijkertijd bij jouw club aan de slag. Je moet ouder zijn dan 16 jaar. Je wordt door ExpeditieRED opgeleid tot trainer 2. Als je KNZB lid bent, kan dat via de KNZB. Ben je nog geen lid dan maken wij jou lid van de KNZB. Je krijgt een officieel KNZB-trainer diploma dat door NOC*NSF is erkent op niveau MBO 2.
Je leert vooral:
- hoe je moet omgaan met groepen en met individuen in groepen,
- hoe je een veilige omgeving creëert,
- hoe je met plezier training kan geven,
- hoe je technieken uit jouw sport aanleert aan kinderen en jongeren,
- hoe je trainingsprogramma’s uitvoert,
- hoe je ervoor zorgt dat de deelnemers plezier en voldoening hebben in wat ze doen.
We doen dat op verschillende manieren met spel, instructie en andere uitdagingen om het voor kinderen leuker te maken.
Natuurlijk werken we samen met jouw vereniging. Want het moet ook in hun straatje passen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging nodig heeft en wil. We spreken ook af wie jou kan begeleiden en zorgen dat jij je op jouw plek voelt.
Om goed te kunnen samenwerken met verenigingen, is ExpeditieRED beperkt tot Zuidwest Nederland. Als je geen lid bent van een vereniging en weinig zwemervaring hebt, kan je beter begeleider worden ( zie playlist ‘begeleider’).
Мероприятия для завершения
Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Содержание
Bij de workshop ‘Redden van drenkelingen’ leer je hoe je iemand in nood kan redden uit het water. We doen dat deels in het leslokaal, maar grotendeels in het zwembad. Je leert:
- Hoe je jezelf niet in onnodig gevaar brengt.
- Welke hulpmiddelen je kan gebruiken voor welk doel.
- Hoe je iemand op de kant krijgt.
- Hoe je iemand reanimeert die water binnen heeft gekregen.
- Welke hulpdiensten je inschakelt.
Get activity badge
Als je deze badge hebt behaald, ben je in staat om iemand veilig te redden uit het water zonder jezelf in gevaar te brengen. Bij de workshop ‘Redden van drenkelingen’ leer je om adequaat op te treden bij noodsituaties te water.
Задания
Выдан организатором или посредством сканирования QR-кода
- Beoordelen van de situatie
- Hulpdiensten in schakelen
- Handelen zodat drenkelingen en andere slachtoffers de beste kans hebben om het te overleven