O
Plejliste
Prijavite se
26

Instructeur Zwemmen

Pridruži se
PregledZnačke znanja

Instructeur Zwemmen

Pridruži se

Sadržaj

Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijke van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het ABC diploma hebt, kan je instructeur worden. Je leert mensen zwemmen en zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Blijven zwemmen is een groot probleem. Veel mensen houden van water of doen watersporten, maar ze houden het zwemmen niet bij. Daardoor lopen ze grote risico’s op vakantie in de buurt van water of als ze onverwacht in het water terecht komen.

Om instructeur te worden, moet je ouder zijn dan 16 jaar en kan je binnen ExpeditieRED een maatschappelijke diensttijd traject doen. Je wordt opgeleid tot instructeur 2. Je behaalt een officieel KNZB instructeursdiploma op MBO niveau 2 dat door NOC*NSF is goedgekeurd. Als je geen KNZB diploma haalt, krijg je een certificaat van ons. Wij hanteren dezelfde kwaliteitsnormen als de KNZB. Je leert vooral hoe je:
  • moet omgaan met groepen en met individuen in groepen.
  • een veilige omgeving creëert.
  • met plezier en op een leuke manier les kan geven.
  • technieken aanleert aan kinderen of volwassenen
  • lesprogramma’s uitvoert.
  • ervoor zorgt dat de deelnemers plezier en voldoening hebben met wat ze doen.
We doen dat op verschillende manieren met spel en andere uitdagingen om het voor kinderen leuker te maken of ouderen meer voldoening en vertrouwen te geven in het water.



Een maatschappelijk diensttijd traject loopt maximaal 6 maanden waarin je ca 40 uur lesgeeft in het bad. In totaal ben je 80 uur actief bezig in die 6 maanden.
Aan welke groep jij les geeft, hangt af van jouw keuze. Je kan lesgeven aan:
  • heel kleine kinderen samen met hun ouders.
  • kinderen van 5-9.
  • ouderen, die het zwemmen weer willen oppakken.
  • statushouders die niet hebben leren zwemmen.
Je wordt in je keuzes begeleid en dat geldt ook in het gehele traject erna. Wat je gaat doen, spreek je af met jouw coördinator van ExpeditieRED.



Natuurlijk werken we samen met jouw vereniging. Want het moet ook in hun straatje passen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging nodig heeft en wil. We bekijken ook wie jou kan begeleiden in de vereniging en zorgen dat jij je op jouw plek voelt.
In aanvulling op het KNZB diploma elementair zwemmen (ABC diploma's voor kinderen van 5 en ouder) kan je ook via een additionele module worden opgeleid tot Fibby instructeur om kinderen tussen de 2-5 jaar in samenwerking met hun ouders zelfredzaam te maken in water. We gebruiken hierbij het hulpmiddel Fibby (https://fibby.org/ ). Je kan Fibby instructeur worden bij jouw vereniging, maar ook bij ExpeditieRED. In dat geval hoef je geen lid van een vereniging te zijn. Als Fibby instructeur:
  • werk je met kleine kinderen en hun ouders.
  • zorg je dat ouders en hun kinderen zich veilig voelen en plezier hebben in het water.
  • zorg je dat de les quality time wordt voor ouder en kind.



Om goed te kunnen samenwerken met verenigingen, is ExpeditieRED beperkt tot Zuidwest Nederland.
Als je geen lid bent van een vereniging en weinig zwemervaring hebt, kan je ook begeleider worden ( zie de aparte playlist voor begeleider). Voor jongeren die als vakantiebaantje in de zomer in een zwembad werken, is het ook mogelijk een cursus Toezichthouder Zwembaden te volgen.

Voor begeleider-1, trainer-2 en Toezichthouder zwembaden bestaan aparte opleidingsprogramma’s en werkzaamheden.

Deze playlist werkt als een handleiding
De KNZB werkt met Flowsparks als leeromgeving. In Flowsparks staan alle opdrachten per taak, die je moet maken. Maar er staan geen presentaties of theorie in. Bij elke opdracht in Flowsparks staat wat je moet doen en waaraan dat moet voldoen.
In de playlist van ExpeditieRED:
  • vind je achtergronden en waarom iets belangrijk is;
  • worden zaken uitgelegd, die bij die taak spelen;
  • staat theorie, die je nodig hebt om te begrijpen wat je doet;
  • staat precies wat je in Flowsparks van de KNZB moet doen. Alle opdrachten staan in Flowsparks, maar zijn in de playlist vermeld;
  • alle presentaties van workshops, die je voor die taak moet volgen. De presentaties zijn zo gemaakt dat je ook zonder op de workshops aanwezig te zijn geweest, het verhaal kan volgen. De workshops zijn vooral gericht op hoe jij de inhoud van de presentatie kan gebruiken.

ExpeditieRED heeft de opleiding tot instructeur opgedeeld in een aantal taken. Elke taak bestaat uit een aantal activiteiten, die je moet doen en waarvoor je een badge krijgt. Bij elke taak zijn ook de activiteiten 'presentaties' en 'opdrachten' opgenomen en is er een activiteit die betrekking heeft op de beoordeling van de werkzaamheden, die jij als MDT'er in die taak hebt uitgevoerd.

De eerste taak is voldoen aan de instroomeisen, die de KNZB en ExpeditieRED stellen. Daarbij horen een aantal verplichte en niet verplichte activiteiten. ExpeditieRED stelt iets hogere eisen. We vinden dat je wat moet weten over MDT en dat je enige kennis van EHBO en van reddingen moet hebben.
De tweede taak is 'Geven van lessen'. Bij de KNZB is dat PVB 2.1 (proeve van bekwaamheid). Het geven van lessen is gericht op voortraject voor het ABC zwemmen en het ABC zwemmen. Fibby zwemmen is een niet verplichte extra activiteit. De derde taak is Gericht op 'het begeleiden bij het afnemen van vaardigheidstoetsen' (bij KNZB PVB 2.2). Elke instructeur moet de vooruitgang van de kinderen in zijn les kunnen vaststellen en daar actie op kunnen ondernemen. Hoe je dat doet, komt in deze taak aan de orde. De vierde taak is 'Het assisteren bij diplomazwemmen'. Het moment dat kinderen gaan afzwemmen voor een diploma wordt georganiseerd als evenement, dat goed moet verlopen en ook leuk moet zijn. (KNZB PVB 2.3).
Als je alle opdrachten hebt gemaakt en zijn goed gekeurd, krijg je jouw KNZB diploma instructeur 2.
ExpeditieRED heeft nog een vijfde taak, waarin je volgens het zelfde protocol als bij het KNZB examen wordt beoordeeld voor je MDT werkzaamheden. Wij vinden het erg belangrijk dat jouw MDT werkzaamheden aan hoge kwaliteitseisen voldoen en dat jij een goede instructeur wordt. Maar ook dat je er zelf wat aan hebt en kan laten zien aan iedereen die jij wil, dat jij een betere instructeur wordt. In deze eindbeoordeling is ook ruimte om op te nemen dat je meer hebt gedaan dan van een instructeur op niveau 2 kan worden verwacht. Bijvoorbeeld dat je al je lessen zelf maakt (een niveau 3 taak). Hieronder is dat allemaal in een figuur weergegeven en zie je waarvoor je badges verdient.



Aktivnosti koje treba dovršiti

Obavite sledeće aktivnosti, steknite značke znanja i videćete da se napredak vaše plejliste ažurira
Instructeur - Kennismaken met ons leerplatform en MDT
Opciono
2 sati
Pogledajte celokupnu aktivnost

Sadržaj

Als je in Flowsparks alle opdrachten hebt ingeleverd en ze zijn goedgekeurd, dan krijg je automatisch je KNZB-instructeur 2 diploma van de KNZB toegestuurd. Je hebt dan van ExpeditieRED ook alle badges gekregen die verplicht waren en mogelijk ook niet verplichte badges uit de ExpeditieRED taken 1 tot en met 4. De badges staan op jouw badge wallet. In de eindbadges van iedere taak staat precies waarop je bent beoordeeld. Dat heeft grote voordelen boven het KNZB diploma omdat zo'n diploma niet aangeeft welke taken je beheerst en waarop je bent beoordeeld. Veel zwembesturen weten dook niet eens wat is beoordeeld en waarop. Je bent gediplomeerd en dat is genoeg. Voor anderen is het alleen een diploma dat heb niets zegt.

De badges van ExpeditieRED laten wel zien op welke taak en op welke resultaten via welke aandachtspunten jij bent beoordeeld. Je kan jouw badges laten zien bij iedere sollicitatie of bij ieder andere gelegenheid die je wil. Zo heb je echt iets aan leren in de vrije tijd. Het laat zien wat je hebt gedaan en hoe gemotiveerd je bent.

Expeditie RED gaat nog een stap verder in taak 5. Taak 5 gaat over wat je voor de vereniging werkelijk doet gedurende jouw half jaar als MDT'er. Je wordt beoordeeld in de praktijk op het eind van jouw MDT periode. Doe je meer dan je voor instructeur 2 hebt moeten doen, dan nemen we dat op in de badge. We gaan uit van het protocol dat is gebruikt voor instructeur 2, maar voegen de extra's, die je doet, toe. Bijvoorbeeld dat je de lessen helemaal schrijft en inricht op grond van een eigen plan over hoe je alle vereisten van een diploma aanleert en traint.

Voor de uitvoering van deze taak heb je samen met de projectleider van ExpeditieRED afgesproken welke werkzaamheden je gaat verrichten. Dan kan zijn bij jouw vereniging of bij ExpeditieRED zelf en soms bij beide.
Je krijgt altijd bij de club een begeleider en een aanspreekpunt bij ExpeditieRED, die ook tussentijds met jou evalueert hoe het gaat. Op het eind vindt een eindgesprek en evaluatie plaats op basis van het protocol van KNZB instructeur 2. Het resultaat daarvan wordt vastgelegd in de eindbadge
Voor elk van de twee werkzaamheden (lesgeven in cursus verband of evenement 'Diplomazwemmen') krijg je een badge. Je kan dan altijd laten zien wat je hebt gedaan en of dat meer is dan voor het KNZB instructeur 2 diploma was vereist. Je laat zien hoe je van start bekwame instructeur bent door gegroeid naar vakman of -vrouw.
In de badge die je voor deze taak krijgt, staat ook dat je minimaal 80 uur met opleiding en lesgeven bent bezig geweest.
Mocht je meer uren buiten MDT willen opnemen, dan is dat mogelijk. We willen dat het zichtbaar wordt wat jij allemaal voor de maatschappij doet. Overleg dat met jouw ExpeditieRED begeleider.


Preuzmi značku znanja aktivnosti

AquatischWerkpaard Preuzmi ovu značku znanja

In deze badge worden alle les-werkzaamheden opgenomen die je in het kader van MDT hebt afgerond. Je krijgt de badge als je de werkzaamheden hebt afgerond.
Zadaci
Zadatak broj1
Izdato od strane organizatora ili skeniranjem QR koda
Uitvoeren en afronden van de afgesproken werkzaamheden in het kader van MDT.
Aktivnosti: 25
Započeto: 38
Završena plejlista: 0
Vreme za završetak: 7 dani 12 sati 20 minuta
Podelite :

Organizatori

ExpeditieRED
Badgecraft drži i razvija ovu platformu sa vodećim obrazovnim organizacijama. Program Evropske unije Erasmus+ odobrio je sufinansiranje za izradu prve verzije ove platforme. Kontaktirajte support@badgecraft.eu.
Platforma
Promenite na drugi jezik:
Početna stranicaMapaAktivnostiPlejliste