Über
Playlists
Registrierung
1

Begeleider - Taak 4.6 - Migranten

Mitmachen
ÜbersichtBadges

Begeleider - Taak 4.6 - Migranten

Mitmachen

Inhalt

Er is een grote groep mensen die niet in Nederland is geboren en niet kan zwemmen. In landen waar zij vandaan komen, is misschien helemaal geen zwembad of veilig zwemwater. Ze hebben geen zwemcultuur. Maar eenmaal in Nederland is het vreselijk belangrijk dat ze in ons waterrijke land weten wat wel en niet kan in het water. Het kan vele (dodelijke) ongevallen schelen als ze zichzelf op zijn minst in veiligheid kunnen brengen als er iets in of op het water gebeurt. Jij gaat hen helpen, vaak in kleine groepen. Je moet:
  • het leuk vinden om met handen en voeten iets uit te leggen,
  • er niet tegenop zien om Engels te praten,
  • rekening houden met normen en waarden van andere culturen,
  • met respect en met begrip om gaan met mensen die niet weten hoe wij met elkaar omgaan.
Maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Ze zijn vaak erg dankbaar en willen graag wat leren of van alles van je weten.
Alleen al de aandacht die ze krijgen, is voor hen een verademing. Het is een goede manier van inburgering. Je leert ook jezelf goed kennen. Zo bezig zijn, geeft veel voldoening. Je leert dat wat voor jou vanzelfsprekend is, voor hen soms helemaal niet zo is. Anderen zijn bang omdat ze vreselijke dingen hebben meegemaakt in hun vaak nog jonge leven. Van jou wordt verwacht dat je daarmee kan omgaan.
Je leert met deze groep omgaan en onder leiding van een instructeur die dingen te oefenen, die voor hen relevant zijn. Je zult vaak wat voor moeten doen en nog vaker iets herhalen tot het duidelijk is.


Erhalte einen Badge für diese Aktivität

Migranten Erhalte diesen Badge

Je leert omgaan met een groep voor wie leren zwemmen niet vanzelfsprekend bij de cultuur hoort.
Aufgaben
Aufgabe Nr. 1
Augestellt durch die Organisatoren oder mittels QR Code
Jongeren en volwassenen helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden om risico’s in te schatten en zichzelf te redden in en om het water.
Learning to learn
Zur Playlist hinzugefügt (1)
Zeit zur Vervollständigung: 3 Stunden
Teilen:

Ausführende Organisation

ExpeditieRED

In Playlisten verwendet

Begeleider van wateractiviteiten
ExpeditieRED
Badgecraft betreibt diese Plattform und entwickelt sie zusammen mit Organisationen aus dem Bildungsbereich. Das EU Programm ERASMUS+ hat eine Ko-Finanzierung für die Entwicklung der ersten Version dieser Plattform gewährt. Kontakt support@badgecraft.eu.
Plattform
Andere Sprache auswählen:
StartseiteMapAktivitätenPlaylists