O
Plejliste
Prijavite se
1

Begeleider - Taak 4.6 - Migranten

Pridruži se
PregledZnačke znanja

Begeleider - Taak 4.6 - Migranten

Pridruži se

Sadržaj

Er is een grote groep mensen die niet in Nederland is geboren en niet kan zwemmen. In landen waar zij vandaan komen, is misschien helemaal geen zwembad of veilig zwemwater. Ze hebben geen zwemcultuur. Maar eenmaal in Nederland is het vreselijk belangrijk dat ze in ons waterrijke land weten wat wel en niet kan in het water. Het kan vele (dodelijke) ongevallen schelen als ze zichzelf op zijn minst in veiligheid kunnen brengen als er iets in of op het water gebeurt. Jij gaat hen helpen, vaak in kleine groepen. Je moet:
  • het leuk vinden om met handen en voeten iets uit te leggen,
  • er niet tegenop zien om Engels te praten,
  • rekening houden met normen en waarden van andere culturen,
  • met respect en met begrip om gaan met mensen die niet weten hoe wij met elkaar omgaan.
Maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Ze zijn vaak erg dankbaar en willen graag wat leren of van alles van je weten.
Alleen al de aandacht die ze krijgen, is voor hen een verademing. Het is een goede manier van inburgering. Je leert ook jezelf goed kennen. Zo bezig zijn, geeft veel voldoening. Je leert dat wat voor jou vanzelfsprekend is, voor hen soms helemaal niet zo is. Anderen zijn bang omdat ze vreselijke dingen hebben meegemaakt in hun vaak nog jonge leven. Van jou wordt verwacht dat je daarmee kan omgaan.
Je leert met deze groep omgaan en onder leiding van een instructeur die dingen te oefenen, die voor hen relevant zijn. Je zult vaak wat voor moeten doen en nog vaker iets herhalen tot het duidelijk is.


Preuzmi značku znanja aktivnosti

Migranten Preuzmi ovu značku znanja

Je leert omgaan met een groep voor wie leren zwemmen niet vanzelfsprekend bij de cultuur hoort.
Zadaci
Zadatak broj1
Izdato od strane organizatora ili skeniranjem QR koda
Jongeren en volwassenen helpen bij het ontwikkelen van de vaardigheden om risico’s in te schatten en zichzelf te redden in en om het water.
Learning to learn
Dodato na plejlistu (1)
Vreme za završetak: 3 sati
Podelite :

Organizatori

ExpeditieRED

Koristi se u plejlistama

Begeleider van wateractiviteiten
ExpeditieRED
Badgecraft drži i razvija ovu platformu sa vodećim obrazovnim organizacijama. Program Evropske unije Erasmus+ odobrio je sufinansiranje za izradu prve verzije ove platforme. Kontaktirajte support@badgecraft.eu.
Platforma
Promenite na drugi jezik:
Početna stranicaMapaAktivnostiPlejliste