Inhalt
Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijke van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het ABC diploma hebt, kan je trainer worden. Je geeft training in één van de zwemsporten: wedstrijdzwemmen, waterpolo, lifesaving of vinzwemmen. Je leert kinderen, jongeren en volwassenen om technisch goed te zwemmen en hun sport serieus te bedrijven. Jij zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Dat 'blijven zwemmen' is een groot probleem. De waterverenigingen verliezen veel leden. Zowel kinderen, jongeren, als jongvolwassenen:
- Als ze naar het middelbaar onderwijs gaan,
- Naar hoger onderwijs overstappen,
- Gaan werken,
- Op het moment dat vrienden afhaken,
- Kinderen krijgen,
- Ontdekken dat ze niet meer beter worden,
- Door anderen worden vooruit gestreefd.
Lang niet alle leden van een vereniging zijn primair op prestaties gericht. Ze komen bijvoorbeeld voor de gezelligheid, de contacten met gelijkgezinden en de uitstapjes naar wedstrijden. Om zowel de meer op de sport gerichte mensen als de anderen het naar hun zin te maken, zijn veel kader leden nodig. Vooral jongeren die bereid zijn training te geven of official te zijn. Als MDT’er kan jij daarvoor worden opgeleid en kan je tegelijkertijd bij jouw club aan de slag. Je moet ouder zijn dan 16 jaar. Je wordt door ExpeditieRED opgeleid tot trainer 2. Als je KNZB lid bent, kan dat via de KNZB. Ben je nog geen lid dan maken wij jou lid van de KNZB. Je krijgt een officieel KNZB-trainer diploma dat door NOC*NSF is erkent op niveau MBO 2.
Je leert vooral:
- hoe je moet omgaan met groepen en met individuen in groepen,
- hoe je een veilige omgeving creëert,
- hoe je met plezier training kan geven,
- hoe je technieken uit jouw sport aanleert aan kinderen en jongeren,
- hoe je trainingsprogramma’s uitvoert,
- hoe je ervoor zorgt dat de deelnemers plezier en voldoening hebben in wat ze doen.
We doen dat op verschillende manieren met spel, instructie en andere uitdagingen om het voor kinderen leuker te maken.
Een maatschappelijk diensttijd traject loopt maximaal 6 maanden. In die periode geef je ca 45 uur training in het bad en. Daarnaast word je 35 uur opgeleid. In totaal ben je 80 uur actief bezig in die 6 maanden.
Aan welke groep jij training geeft, hangt af van jouw keuze. Je kan training geven aan:
- kinderen in de basisschool leeftijd,
- junioren,
- senioren.
Je wordt in je keuzes begeleid en dat geldt ook in het gehele traject erna. Wat je gaat doen, spreek je af met jouw coördinator van ExpeditieRED.
Natuurlijk werken we samen met jouw vereniging. Want het moet ook in hun straatje passen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging nodig heeft en wil. We spreken ook af wie jou kan begeleiden en zorgen dat jij je op jouw plek voelt.
Om goed te kunnen samenwerken met verenigingen, is ExpeditieRED beperkt tot Zuidwest Nederland. Als je geen lid bent van een vereniging en weinig zwemervaring hebt, kan je beter begeleider worden ( zie playlist ‘begeleider’).
Aktivitäten zu Fertigstellung
Schließe die folgenden Aktivitäten ab und erhalte Open Badge, um deinen Playlist- Fortschritt zu fördern
Inhalt
Je hebt de workshops ‘levensreddend handelen’ en ‘redden van drenkelingen’ gedaan. Maar het is als trainer handig ook een EHBO diploma te hebben, want ook kleine verwondingen, gevoel van niet lekker zijn en blessures vragen om een goede behandeling ter plaatse. Daarom kan je een online cursus volgen bij het Rode kruis. In ongeveer 20 uur met een dag praktijk kan je het Rode Kruis EHBO diploma halen. Je hebt er ook buiten de sport veel aan want iedereen in jouw omgeving heeft wel eens een ongelukje of hardnekkig pijntje.
Erhalte einen Badge für diese Aktivität
Als je de online modules op internet en het EHBO Rode Kruis praktijkexamen doet, behaal je deze badge.
Aufgaben
Nachweis verifiziert von: Einem Organisatoren der Aktivität
Stap 1: Volgen van de online cursus,
Stap 2: Volgen van de praktijk dag,
Stap 3: Bij bestanden toevoegen upload jij de pdf van jouw behaalde EHBO Rode Kruis certificaat. Vervolgens vraag je om bewijsbeoordeling