Lisätiedot
Soittolistat
Rekisteröidy
28

Begeleider van wateractiviteiten

Liity
YleiskatsausOsaamismerkit

Begeleider van wateractiviteiten

Liity

Lisätiedot

Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijk van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het A-diploma hebt, kan je begeleider worden. Je assisteert bij het leren zwemmen en zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Jouw belangrijkste taak is het bewaken dat de kinderen bewegen in een veilige omgeving en aan het bewegen plezier beleven. Dat kan tijdens een les, training of een evenement zijn. Je helpt kinderen nieuwe dingen aan te leren. Daarom moet je enige kennis van zaken hebben over wat er in de les gebeurt. Zeker als je de sport of activiteit zelf niet in verenigingsverband doet. Je moet je enkele belangrijke zaken eigen maken over wat kinderen of volwassenen moeten leren en je leert omgaan met kinderen van verschillende leeftijden. Welke doelgroep en welke specialisatie je kiest, hangt af van jouw voorkeur. Je stemt dat af met de projectleider van ExpeditieRED.
De doelgroepen zijn:
  • Kinderen van 3-5 jaar met ( een van) hun ouders. Voor kinderen die nog niet naar zwemles gaan, is het heel belangrijk dat ze toch zichzelf kunnen redden in het water. We oefenen dat met het hulpmiddel Fibby, dat beter geschikt is voor ons doel dan bandjes, kurkjes of vestjes. Een kind heeft daardoor veel meer bewegingsvrijheid en kan armen en benen gebruiken en moet zelf balans houden. Als een kind goed kan lopen, kunnen ze dit ook.
  • Kinderen in de zwemles leeftijd. Je assisteert dan bij het ABC zwemmen van kinderen, zodat de instructeur meer met het zwemmen zelf kan bezig zijn of meer tijd kan besteden aan een kind dat het nodig heeft.
  • Kinderen in de basisschool leeftijd. Na het behalen van zwemdiploma’s willen we kinderen graag aan het zwemmen houden. Dat kan op twee manieren: we laten ze via het Sterrenplan kennis maken met de verschillende zwemsporten zoals waterpolo, wedstrijdzwemmen, lifesaving of vinzwemmen. Voor de kinderen die het minder om de sport te doen is doen we een programma met survival en andere activiteiten zoals ringen duiken of met vliezen zwemmen of buiten in het open water zwemmen.
  • Volwassenen. Volwassenen en zeker wat oudere mensen zwemmen vooral omdat het gezellig is of omdat ze willen bewegen om gezond te blijven. Maar al te vaak hebben ze na het behalen van hun diploma nauwelijks meer gezwommen. Daarom doen we een APK test. We kijken wat ze nog wel en wat ze niet meer voldoende beheersen. We laten ze een programma volgen om ze weer op het gewenste niveau te krijgen en testen na een tijd weer of dat is gelukt.
  • Statushouders en andere volwassenen die niet kunnen zwemmen. Wij vinden het heel gewoon dat mensen in Nederland kunnen zwemmen, maar in veel landen is dat niet zo. Er zijn nauwelijks zwembaden en zwemveiligheid en de gevaren van water zijn niet bekend. Je kunt helpen deze groep mensen meer vertrouwd te maken met de gevaren van water en met wat je moet doen als er iets mis gaat.



Je kan ook kiezen voor een bepaalde doelgroep als we bij jou in de buurt daar activiteiten voor organiseren. Je moet nu eenmaal met speelse jonge kinderen anders omgaan dan met kinderen die meer begrijpen en een betere motoriek hebben. En dat is weer heel anders dan volwassenen of statushouders. In dat laatste geval leer je zelf ook veel over andere culturen en moet je handen en voeten en voorbeelden gebruiken om duidelijk te maken wat de bedoeling is.



Om begeleider te worden moet je ouder zijn dan 12 jaar. We leiden je goed op. We behandelen wat basistheorie en passen dat onder toezicht toe. Je bent hier ongeveer 25 uur mee bezig. Verder moet je de playlist: ‘ExpeditieRED: Leer anderen zwemmen, red levens - Ontdek hoe!’ hebben gevolgd. Je hebt de bijbehorende badges gekregen, die tellen voor 10 uur. Dat betekent dat je in een half jaar tijd nog 45 uur actief bent in de door jouw gekozen werkzaamheden.
De werkzaamheden vinden plaats bij een vereniging of bij ExpeditieRED zelf.

Indien je lid bent bij een vereniging werken we natuurlijk samen met die vereniging. Want het moet ook in hun straatje passen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging nodig heeft en wil. En wie jou kan begeleiden en zorgen dat jij je op jouw plek voelt. Daarnaast heeft ExpeditieRED zelf een programma van workshops, cursussen en evenementen. Ook daarvoor kan je kiezen.
Om goed te kunnen samenwerken met verenigingen, is ExpeditieRED beperkt tot Zuidwest Nederland.

Leerpad Begeleider wateractiviteiten


Suoritettavat aktiviteetit

Suorita seuraavat toimet, ansaitse merkkejä ja näet soittolistan edistymisen päivitettynä
Begeleider - Taak 1.0 - Kennismaken met ons leerplatform en MDT
Vapaavalintainen
2 tuntia
Näytä koko aktiviteetti

Lisätiedot

Inhoud
Kinderen van 2-4 jaar hebben meestal nog niet de motoriek en kracht om succesvol mee te doen aan het ABC les programma. Toch lopen zij grote risico’s en die worden groter naarmate een kind meer van water houdt. Daarom is het belangrijk om deze jonge kinderen zelfredzaam te maken in het water. jullie leren de kinderen:
  • niet bang zijn in het water,
  • watervrij zijn,
  • zich kunnen voortbewegen,
  • niet in paniek raken als ze in het water vallen
  • en op de kant kunnen komen wanneer dat nodig is.

De Fibby is daarbij een goedgekeurd hulpmiddel dat grote voordelen heeft boven andere hulpmiddelen als bandjes, kurkjes en zwemvestjes.



De Fibby zorgt dat een kind armen en benen vrij kan bewegen. Zonder de zwemslagen te beheersen, gaat een kind dat kan lopen, trappelen en balans zoeken met het lichaam en de armen. Als ze dat beheersen, kunnen ze zich met handen en voeten voort bewegen met bijvoorbeeld een hondjes slag of iets anders, dat ze zelf hebben verzonnen. Eerst met Fibby en na voldoende oefenen ook zonder Fibby. Daarmee zijn ze veel veiliger in het water en veel beter op het diploma zwemmen voorbereid.
Op deze jonge leeftijd leren kinderen vooral door nadoen, iets uitproberen en spelen. Je kan dus heel anders les geven dan bij diploma zwemmen gebruikelijk is.
Ook kan je bij deze leeftijd ouders met hun kind met Fibby zelf laten oefenen. Dat is quality time voor ouders die dat leuk vinden. Het voorkomt ook veel gedoe omdat het kind zich met een ouder in de regel veiliger voelt.

Wij leren je:
  • wat je met een Fibby allemaal kan,
  • welke spelletjes ouders kunnen doen,
  • wat ouders voor kunnen doen en uitlokken,
  • hoe je ouder en kind positief begeleidt.


Hanki aktiviteetti-merkki

FibbyBuddy Hanki tämä merkki

Je kan ouder-kind begeleiden en je kan overbrengen hoe een kind zwem waterveiliger wordt onder leiding van een instructeur
Tehtävät
Tehtävä nro.1
Issued by organiser or scanning QR code
Begeleiden van jonge kinderen met een Fibby om ze waterveilig te maken.
Aktiviteetit: 27
Alkoi: 7
Soittolista suoritettu: 0
Suoritusaika: 4 päivää 1 tunti
Jaa:

Järjestäjät

ExpeditieRED
Badgecraft isännöi tätä alustaa ja kehittää sitä yhdessä johtavien koulutusorganisaatioiden kanssa. Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin osarahoitusta tämän foorumin ensimmäisen version rakentamiseen. Ota yhteyttä support@badgecraft.eu.
Alusta
Vaihda toiseen kieleen:
EtusivuKarttaAktiviteetitSoittolistat