Lisätiedot
Soittolistat
Rekisteröidy
28

Begeleider van wateractiviteiten

Liity
YleiskatsausOsaamismerkit

Begeleider van wateractiviteiten

Liity

Lisätiedot

Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijk van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het A-diploma hebt, kan je begeleider worden. Je assisteert bij het leren zwemmen en zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Jouw belangrijkste taak is het bewaken dat de kinderen bewegen in een veilige omgeving en aan het bewegen plezier beleven. Dat kan tijdens een les, training of een evenement zijn. Je helpt kinderen nieuwe dingen aan te leren. Daarom moet je enige kennis van zaken hebben over wat er in de les gebeurt. Zeker als je de sport of activiteit zelf niet in verenigingsverband doet. Je moet je enkele belangrijke zaken eigen maken over wat kinderen of volwassenen moeten leren en je leert omgaan met kinderen van verschillende leeftijden. Welke doelgroep en welke specialisatie je kiest, hangt af van jouw voorkeur. Je stemt dat af met de projectleider van ExpeditieRED.
De doelgroepen zijn:
  • Kinderen van 3-5 jaar met ( een van) hun ouders. Voor kinderen die nog niet naar zwemles gaan, is het heel belangrijk dat ze toch zichzelf kunnen redden in het water. We oefenen dat met het hulpmiddel Fibby, dat beter geschikt is voor ons doel dan bandjes, kurkjes of vestjes. Een kind heeft daardoor veel meer bewegingsvrijheid en kan armen en benen gebruiken en moet zelf balans houden. Als een kind goed kan lopen, kunnen ze dit ook.
  • Kinderen in de zwemles leeftijd. Je assisteert dan bij het ABC zwemmen van kinderen, zodat de instructeur meer met het zwemmen zelf kan bezig zijn of meer tijd kan besteden aan een kind dat het nodig heeft.
  • Kinderen in de basisschool leeftijd. Na het behalen van zwemdiploma’s willen we kinderen graag aan het zwemmen houden. Dat kan op twee manieren: we laten ze via het Sterrenplan kennis maken met de verschillende zwemsporten zoals waterpolo, wedstrijdzwemmen, lifesaving of vinzwemmen. Voor de kinderen die het minder om de sport te doen is doen we een programma met survival en andere activiteiten zoals ringen duiken of met vliezen zwemmen of buiten in het open water zwemmen.
  • Volwassenen. Volwassenen en zeker wat oudere mensen zwemmen vooral omdat het gezellig is of omdat ze willen bewegen om gezond te blijven. Maar al te vaak hebben ze na het behalen van hun diploma nauwelijks meer gezwommen. Daarom doen we een APK test. We kijken wat ze nog wel en wat ze niet meer voldoende beheersen. We laten ze een programma volgen om ze weer op het gewenste niveau te krijgen en testen na een tijd weer of dat is gelukt.
  • Statushouders en andere volwassenen die niet kunnen zwemmen. Wij vinden het heel gewoon dat mensen in Nederland kunnen zwemmen, maar in veel landen is dat niet zo. Er zijn nauwelijks zwembaden en zwemveiligheid en de gevaren van water zijn niet bekend. Je kunt helpen deze groep mensen meer vertrouwd te maken met de gevaren van water en met wat je moet doen als er iets mis gaat.



Je kan ook kiezen voor een bepaalde doelgroep als we bij jou in de buurt daar activiteiten voor organiseren. Je moet nu eenmaal met speelse jonge kinderen anders omgaan dan met kinderen die meer begrijpen en een betere motoriek hebben. En dat is weer heel anders dan volwassenen of statushouders. In dat laatste geval leer je zelf ook veel over andere culturen en moet je handen en voeten en voorbeelden gebruiken om duidelijk te maken wat de bedoeling is.



Om begeleider te worden moet je ouder zijn dan 12 jaar. We leiden je goed op. We behandelen wat basistheorie en passen dat onder toezicht toe. Je bent hier ongeveer 25 uur mee bezig. Verder moet je de playlist: ‘ExpeditieRED: Leer anderen zwemmen, red levens - Ontdek hoe!’ hebben gevolgd. Je hebt de bijbehorende badges gekregen, die tellen voor 10 uur. Dat betekent dat je in een half jaar tijd nog 45 uur actief bent in de door jouw gekozen werkzaamheden.
De werkzaamheden vinden plaats bij een vereniging of bij ExpeditieRED zelf.

Indien je lid bent bij een vereniging werken we natuurlijk samen met die vereniging. Want het moet ook in hun straatje passen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging nodig heeft en wil. En wie jou kan begeleiden en zorgen dat jij je op jouw plek voelt. Daarnaast heeft ExpeditieRED zelf een programma van workshops, cursussen en evenementen. Ook daarvoor kan je kiezen.
Om goed te kunnen samenwerken met verenigingen, is ExpeditieRED beperkt tot Zuidwest Nederland.

Leerpad Begeleider wateractiviteiten


Suoritettavat aktiviteetit

Suorita seuraavat toimet, ansaitse merkkejä ja näet soittolistan edistymisen päivitettynä
Begeleider - Taak 1.0 - Kennismaken met ons leerplatform en MDT
Vapaavalintainen
2 tuntia
Näytä koko aktiviteetti

Lisätiedot

MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Als je tussen de 12 en 30 jaar bent, kan je meedoen. Als je een maatschappelijke diensttijd doet, doe je iets nuttigs als vrijwilliger voor de maatschappij. Je voert de met jou afgesproken werkzaamheden uit en wordt daar voor opgeleid. Zo maak je niet alleen jezelf, maar ook de maatschappij een stuk sterker.

Je kan een MDT traject doen bij ExpeditieRED. Je leert in dit project:
  • Dat plezier hebben op en in het water voorop staat.
  • Hoe je kinderen en anderen waterveilig kunt maken en kunt leren zwemmen.
  • Hoe je risico’s en gevaren kunt inschatten en daar rekening mee kan houden.
  • Hoe je mensen helpt en redt als er iets mis gaat.

Er zijn een aantal dingen die je moet weten om mee te kunnen doen:
  • Je bent tussen de 12 en 30 jaar.
  • Je beschikt over het A-diploma om taken aan het water te kunnen doen.
  • Je moet je inschrijven via deze link.
  • We leiden je ongeveer 40 uur op voor wat je gaat doen.
  • Je werkt in een vereniging of voor ExpeditieRED 40 uur.
  • Dus je maakt 80 uur en daarvoor heb je 6 maanden de tijd.
  • Je doet mee aan het onderzoek ten behoeve van MDT. Aan het begin en het einde vul je een vragenlijst in. Meer informatie over het landelijke onderzoek vind je hier.

Uitleg leerplatform en open badges!
  1. 🏆 Hoe werkt ons leerplatform: je logt in met je persoonlijke mailadres en maakt een wachtwoord aan. Als je dat hebt gedaan krijg je een mail van Badgecraft, waarin jouw aanmelding wordt bevestigd!
  2. 🚀 Onze projectleider benadert jou en spreekt met je af wat je wil en kan doen. Dat zijn activiteiten die staan beschreven in een playlist. In dit geval de playlist 'instructeur', waarin alle mogelijke activiteiten zijn opgenomen. Je voert alle dingen uit die we met je hebben afgesproken. 'Daarbij word je begeleid. Met het uitvoeren van een activiteit verdien je een Open Badge.
  3. 🌐 Een Open Badge is een digitaal certificaat dat jouw prestaties en vaardigheden beschrijft en erkent. Je kunt deze badges verdienen, verzamelen en delen met iedereen die je wil. Ontdek de verscheidenheid aan digitale badges die je kunt verdienen bij ExpeditieRED. Van levensreddende vaardigheden tot maatschappelijke betrokkenheid!
  4. 🤔 Badge Wallet App: De Badge Wallet App is Jouw Digitale Trofeeënkast op je mobiel, waarin alle verdiende badges zijn opgenomen! Je gebruikt dus de Badge wallet app om al je verdiende badges op één plek te bewaren. Zo heb je altijd jouw indrukwekkende prestaties binnen handbereik! Je kan badges verdienen bij ExpeditieRED, maar ook steeds meer werkgevers, scholen en sportorganisaties gaan er mee werken. De badges worden uitgegeven door 'organisator of door scannen van QR code via Badge Wallet app'. Het kan ook zijn dat je in de taak iets moet uploaden en dan staat er 'beoordeeld door: één activiteitenorganisator'. Per activiteit staat vermeld hoe je een badge krijgt. De badge wallet app moet je zelf downloaden via Play Store of via App Store 
  5. 🏅 Zichtbaar voor de Wereld: In de Badge Wallet staan alle badges, die jij hebt verdiend. Je kan ze met trots aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld op school, bij je werkgever, sportvereniging of vrienden. Badges zijn een herkenning en erkenning voor jouw ervaringen en prestaties. Jij bepaalt wie ze te zien krijgt en kan instellen voor wie je ze zichtbaar maakt.

Ben je al enthousiast? Meld je aan via het inschrijfformulier.

Start jouw ExpeditieRED avontuur en draag bij aan een veiligere samenleving!

Voor vragen neem contact op met Sandra van Lohuizen via 📧 Lohuizen.a@gmail.com of 📱06-34190854.

Hanki aktiviteetti-merkki

Kennismaker Hanki tämä merkki

Heb je deze badge verdiend? Dan ben je nu in staat om zelf te beoordelen of Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT) iets voor jou is. Ontdek de mogelijkheden en beslis of je klaar bent voor een betekenisvol avontuur! 🌐🤔
Tehtävät
Tehtävä nro.1
Issued by organiser or scanning QR code
ExpeditieRED Gesprekstaak - Verdien Je Kennismaker badge!

Stap 1: 🤝 Plan een gesprek met de projectleider van ExpeditieRED.
Stap 2: 🗣️ Bespreek jouw interesse en ontdekkingen over MDT.
Stap 3: 🏅 Verdien de Kennismakers badge als bevestiging van jouw MDT-beoordelingsvaardigheden!
Begeleider - Taak 1.1 - Levens redden
Pakollinen
3 tuntia
Aktiviteetit: 27
Alkoi: 7
Soittolista suoritettu: 0
Suoritusaika: 4 päivää 1 tunti
Jaa:

Järjestäjät

ExpeditieRED
Badgecraft isännöi tätä alustaa ja kehittää sitä yhdessä johtavien koulutusorganisaatioiden kanssa. Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin osarahoitusta tämän foorumin ensimmäisen version rakentamiseen. Ota yhteyttä support@badgecraft.eu.
Alusta
Vaihda toiseen kieleen:
EtusivuKarttaAktiviteetitSoittolistat