About
Playlists
Sign up
29

Trainer Wedstrijdzwemmen

Join
OverviewБейджі

Trainer Wedstrijdzwemmen

Join

Про

Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijke van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het ABC diploma hebt, kan je trainer worden. Je geeft training in één van de zwemsporten: wedstrijdzwemmen, waterpolo, lifesaving of vinzwemmen. Je leert kinderen, jongeren en volwassenen om technisch goed te zwemmen en hun sport serieus te bedrijven. Jij zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Dat 'blijven zwemmen' is een groot probleem. De waterverenigingen verliezen veel leden. Zowel kinderen, jongeren, als jongvolwassenen:
  • Als ze naar het middelbaar onderwijs gaan,
  • Naar hoger onderwijs overstappen,
  • Gaan werken,
  • Op het moment dat vrienden afhaken,
  • Kinderen krijgen,
  • Ontdekken dat ze niet meer beter worden,
  • Door anderen worden vooruit gestreefd.


Lang niet alle leden van een vereniging zijn primair op prestaties gericht. Ze komen bijvoorbeeld voor de gezelligheid, de contacten met gelijkgezinden, vrienden die ze bij de vereniging hebben gemaakt en de uitstapjes naar wedstrijden.
Een vereniging drijft op het kader, dat bereid is training te geven en andere taken te verrichten. Pro4sort vindt dat verenigingen daarom met name jonge leden een kans moeten bieden om een gediplomeerd trainer te worden.
Pro4sport leidt daarom veel verenigingsleden op tot KNZB- trainer 2 en maakt daarbij gebruik van het Sportakkoord en ons maatschappelijke diensttijd project, waardoor we de kosten voor verenigingen heel laag kunnen houden.
We gebruiken ons platform ExpeditieRED, dat we hebben gemaakt in het kader van ons maatschappelijke diensttijd project, om jullie bij de opleiding te ondersteunen.
Dat biedt enkele grote voordelen. Alle deelnemers krijgen voor de taken die ze hebben afgerond, een open badge. Een open badge is het bewijs wat je precies hebt gedaan binnen een bepaalde taak of een deel daarvan. De open badge kan je zelf gebruiken om aan anderen zoals de vereniging, vrienden en werkgevers te laten zien of bij sollicitaties aan te tonen wat jij als vrijwilliger allemaal hebt geleerd en als ervaring opgebouwd. Daarnaast motiveert het krijgen van open badges omdat je veel meer zelf de voortuitgang ziet in de cursus. De kwaliteit van de open badges is internationaal erkend door het Cities of Learning netwerk.
Natuurlijk krijg je ook een officieel KNZB-trainer diploma dat door NOC*NSF is erkent op niveau MBO 2 als je alle opdrachten in Flowsparks - de Elektronische leeromgeving van de KNZB- heb ingeleverd en de proeven van bekwaamheid hebt afgerond.
We zijn oorspronkelijk met open badges gaan werken omdat we de jongeren in ons maatschappelijke diensttijd project daarmee wilden ondersteunen,. Onze eerste ervaring met de open badges hebben ons doen besluiten om ze voor iedereen beschikbaar te stellen, die de bijbehorende taak heeft uitgevoerd.

De opleiding tot KNZB-trainer 2 doen we voor jongeren tussen 15-30 jaar in vorm van een maatschappelijke dienst tijd. Dat heeft grote voordelen omdat het dan voor verenigingen niets kost. De voorwaarde is wel dat jullie je aanmelden voor een MDT-traject. Een maatschappelijk diensttijd traject loopt maximaal 6 maanden. In die periode geef je ca 45 uur training in het bad en daarnaast word je 35 uur opgeleid tot trainer. In totaal ben je 80 uur actief bezig in die 6 maanden. Als je bij de vereniging al aan het bad staat, betekent dat voor een jongere geen extra werk. De enige verplichting is dat je twee MDT enquêtes invult van 3 minuten werk.
Je wordt gedurende het gehele traject begeleid door Pro4Sport.
De opleiding tot trainer 2 bij de KNZB is grotendeels hetzelfde voor wedstrijdzwemmen en waterpolo, maar ook voor life saving van Reddingsbrigade Nederland en vinzwemmen van NOB. Daarom kan je dat stuk dat voor elke opleiding verschilt, ook apart volgen via ExpeditieRED. Wat je gaat doen, spreek je af met jouw coördinator van ExpeditieRED.


Natuurlijk werken we samen met jouw vereniging. Want je moet bijvoorbeeld een praktijkbegeleider op de vereniging hebben die jouw begeleid. Maar ook dat kunnen wij voor onze rekening nemen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging wil en spreken we samen met jou af hoe we dit gehele traject tot een goed einde brengen.



Hieronder staat een overzicht van alle taken van een trainer 2. Per taak staat aangegeven welke activiteiten bij die taak horen. Aan de rechterkant kan je zien hoeveel en welke badges je kan verdienen door die activiteiten uit te voeren en af te ronden.
Op het eind krijg je een master badge als je alle vorige badges hebt behaald.
Leerpad Trainer wedstrijdzwemmen


Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Trainer - Taak 1.1 - Kennismaken met ons leerplatform en MDT
Optional
2 hours
View full activity

Про

Elke vereniging organiseert activiteiten om leden te werven en te behouden of om hun onderlinge band te versterken en hen te binden aan de vereniging. Meestal is er een projectleider voor die activiteit en ligt er een projectplan of draaiboek dat moet worden uitgevoerd. Jij krijgt daarin bepaalde taken of een rol toegewezen. Die bereid je voor en voert die volgens het draaiboek uit. Daarbij werk je samen met anderen en met de deelnemers om de activiteit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Get activity badge

EvenementVaardig Get this badge

Je leert hoe je jouw taken binnen een evenement het beste kunt uitvoeren door op de hoogte te zijn van het draaiboek, jouw taak of rol en met welke mensen je moet samenwerken. Je hebt oog voor hoe de deelnemers veilig en met plezier aan de activiteit deelnemen en begeleidt hen daar bij. Je zorgt dat jouw taak goed wordt uitgevoerd en werkt samen en stemt af waar dat nodig is.
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
Aan de taak begeleiden bij evenementen is voldaan als bij de deeltaken het aangegeven resultaat is behaald.

Binnen deze taak voer je de volgende taakonderdelen uit. Per onderdeel staat eerst het resultaat vermeld:
1. Begeleidt deelnemers bij evenementen
De resultaten van deze deeltaak zijn:
  • De sporters zijn enthousiast begeleid.
  • De begeleiding draagt bij aan de veiligheid van het evenement.
  • Aandachtspunten daarbij zijn:
  • Benadert sporters op positieve en enthousiaste wijze.
  • Let op het naleven van de veiligheidsregels.

2. Bereidt zich voor op evenementen
De resultaten van deze deeltaak zijn:
  • Het evenementen is in overleg en op basis van een draaiboek voorbereid.
  • Aandachtspunten daarbij zijn:
  • Maakt gebruik van een aangereikt draaiboek.
  • Overlegt met de (eind)verantwoordelijke.
  • Helpt bij de voorbereiding van het evenement.

3. Helpt bij de uitvoering van evenementen
De resultaten van deze deeltaak zijn:
  • De uitvoering van de activiteit is actief en in samenwerking ondersteund.

Aandachtspunten daarbij zijn:
  • Voert de opgedragen taken uit.
  • Werkt samen met andere trainer-coaches en leiders.
  • Stelt zich probleemoplossend op.

4. Evalueert evenementen en reflecteert op eigen handelen
De resultaten van deze deeltaak zijn:
  • De evaluatiepunten zijn ingebracht.
  • De zelfreflectie leidt tot inzicht in de eigen bekwaamheden en ontwikkelpunten bij het begeleiden van evenementen.

Aandachtspunten daarbij zijn:
  • Rapporteert aan de (eind)verantwoordelijke.
  • Participeert in de evaluatie van het evenement.
  • Reflecteert op eigen handelen.

Activities: 28
Started: 5
Completed playlist: 0
Time to complete: 8 days 1 hour 30 minutes
Share:

Організатори

ExpeditieRED
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@awero.org
Platform
Change to another language:
HomeMapActivitiesPlaylists