About
Playlists
Sign up
29

Trainer Wedstrijdzwemmen

Join
OverviewБейджі

Trainer Wedstrijdzwemmen

Join

Про

Jouw vereniging en alle mensen die niet kunnen zwemmen, hebben je hard nodig. Heel veel activiteiten van verenigingen zijn afhankelijke van vrijwilligers. Als je van zwemmen houdt en zelf het ABC diploma hebt, kan je trainer worden. Je geeft training in één van de zwemsporten: wedstrijdzwemmen, waterpolo, lifesaving of vinzwemmen. Je leert kinderen, jongeren en volwassenen om technisch goed te zwemmen en hun sport serieus te bedrijven. Jij zorgt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze blijven zwemmen. Dat 'blijven zwemmen' is een groot probleem. De waterverenigingen verliezen veel leden. Zowel kinderen, jongeren, als jongvolwassenen:
  • Als ze naar het middelbaar onderwijs gaan,
  • Naar hoger onderwijs overstappen,
  • Gaan werken,
  • Op het moment dat vrienden afhaken,
  • Kinderen krijgen,
  • Ontdekken dat ze niet meer beter worden,
  • Door anderen worden vooruit gestreefd.


Lang niet alle leden van een vereniging zijn primair op prestaties gericht. Ze komen bijvoorbeeld voor de gezelligheid, de contacten met gelijkgezinden, vrienden die ze bij de vereniging hebben gemaakt en de uitstapjes naar wedstrijden.
Een vereniging drijft op het kader, dat bereid is training te geven en andere taken te verrichten. Pro4sort vindt dat verenigingen daarom met name jonge leden een kans moeten bieden om een gediplomeerd trainer te worden.
Pro4sport leidt daarom veel verenigingsleden op tot KNZB- trainer 2 en maakt daarbij gebruik van het Sportakkoord en ons maatschappelijke diensttijd project, waardoor we de kosten voor verenigingen heel laag kunnen houden.
We gebruiken ons platform ExpeditieRED, dat we hebben gemaakt in het kader van ons maatschappelijke diensttijd project, om jullie bij de opleiding te ondersteunen.
Dat biedt enkele grote voordelen. Alle deelnemers krijgen voor de taken die ze hebben afgerond, een open badge. Een open badge is het bewijs wat je precies hebt gedaan binnen een bepaalde taak of een deel daarvan. De open badge kan je zelf gebruiken om aan anderen zoals de vereniging, vrienden en werkgevers te laten zien of bij sollicitaties aan te tonen wat jij als vrijwilliger allemaal hebt geleerd en als ervaring opgebouwd. Daarnaast motiveert het krijgen van open badges omdat je veel meer zelf de voortuitgang ziet in de cursus. De kwaliteit van de open badges is internationaal erkend door het Cities of Learning netwerk.
Natuurlijk krijg je ook een officieel KNZB-trainer diploma dat door NOC*NSF is erkent op niveau MBO 2 als je alle opdrachten in Flowsparks - de Elektronische leeromgeving van de KNZB- heb ingeleverd en de proeven van bekwaamheid hebt afgerond.
We zijn oorspronkelijk met open badges gaan werken omdat we de jongeren in ons maatschappelijke diensttijd project daarmee wilden ondersteunen,. Onze eerste ervaring met de open badges hebben ons doen besluiten om ze voor iedereen beschikbaar te stellen, die de bijbehorende taak heeft uitgevoerd.

De opleiding tot KNZB-trainer 2 doen we voor jongeren tussen 15-30 jaar in vorm van een maatschappelijke dienst tijd. Dat heeft grote voordelen omdat het dan voor verenigingen niets kost. De voorwaarde is wel dat jullie je aanmelden voor een MDT-traject. Een maatschappelijk diensttijd traject loopt maximaal 6 maanden. In die periode geef je ca 45 uur training in het bad en daarnaast word je 35 uur opgeleid tot trainer. In totaal ben je 80 uur actief bezig in die 6 maanden. Als je bij de vereniging al aan het bad staat, betekent dat voor een jongere geen extra werk. De enige verplichting is dat je twee MDT enquêtes invult van 3 minuten werk.
Je wordt gedurende het gehele traject begeleid door Pro4Sport.
De opleiding tot trainer 2 bij de KNZB is grotendeels hetzelfde voor wedstrijdzwemmen en waterpolo, maar ook voor life saving van Reddingsbrigade Nederland en vinzwemmen van NOB. Daarom kan je dat stuk dat voor elke opleiding verschilt, ook apart volgen via ExpeditieRED. Wat je gaat doen, spreek je af met jouw coördinator van ExpeditieRED.


Natuurlijk werken we samen met jouw vereniging. Want je moet bijvoorbeeld een praktijkbegeleider op de vereniging hebben die jouw begeleid. Maar ook dat kunnen wij voor onze rekening nemen. Bij elke vereniging kijken we samen wat de vereniging wil en spreken we samen met jou af hoe we dit gehele traject tot een goed einde brengen.



Hieronder staat een overzicht van alle taken van een trainer 2. Per taak staat aangegeven welke activiteiten bij die taak horen. Aan de rechterkant kan je zien hoeveel en welke badges je kan verdienen door die activiteiten uit te voeren en af te ronden.
Op het eind krijg je een master badge als je alle vorige badges hebt behaald.
Leerpad Trainer wedstrijdzwemmen


Activities to complete

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
Trainer - Taak 1.1 - Kennismaken met ons leerplatform en MDT
Optional
2 hours
View full activity

Про

Inschrijven voor het platform
De eerste stap die je zet als je bij Pro4sport een trainersopleiding volgt, is je aanmelden via het inschrijfformulier.
Het handigste is een mailadres te gebruiken, wat je vaak gebruikt en niet van een werkgever of school is. Pas als je bent ingeschreven, krijg je toegang tot ons ExpeditieRED platform als deelnemer en kunnen wij jouw badges toekennen als je die hebt verdient. Hierna volgt de uitleg hoe het platform werkt. Een projectleider van Pro4sport verwerkt de gegevens en kijkt of je ook in aanmerking komt voor MDT, zodat we de kosten niet hoeven te berekenen.

Uitleg leerplatform en open badges!
  1. 🏆 Je logt in met je persoonlijke mailadres en maakt een wachtwoord aan. Als je dat hebt gedaan krijg je een mail van Badgecraft, waarin jouw aanmelding wordt bevestigd!
  2. 🚀 Onze cursusleider benadert jou en spreekt met je af wat je wil en kan doen. De trainers cursus voor wedstrijdzwemmen en waterpolo staan beschreven in deze playlist.
  3. Een playlist werkt als een playlist op digitale media. De playlist bestaat uit een aantal activiteiten, die we hebben ingedeeld aan de hand van de taken van een trainer. We beginnen met de eisen die de KNZB vooraf stelt in taak 1. Aan deze eisen moet je hebben voldaan voordat je uiteindelijk jouw KNZB-examen kan aanvragen.
  4. Taak 2 , 3 en 4 zijn de taken van een trainer-2. Je moet laten zien , dan jij die taken kan uitvoeren. Dat doe je op het eind door een proeve van bekwaamheid aan te vragen in Flowsparks.
  5. Elke taak van trainer 2 is opgedeeld in een aantal activiteiten die voor de betreffende taak moet doen. . Dat zijn activiteiten die staan beschreven onder een taak in de playlist. 'Daarbij word je begeleid. Met het uitvoeren van een activiteit verdien je een Open Badge.
  6. De laatste taak 5 beschrijft wat jij aan de rand van het bad hebt gedaan. De open badge, die je daarmee kan verdienen, beschrijft welke ervaring jij hebt opgebouwd.
  7. 🌐 Een Open Badge is een digitaal certificaat dat jouw prestaties en vaardigheden beschrijft en erkent. Je kunt deze badges verdienen, verzamelen en delen met iedereen die je wil. Je hebt een speciale kast op je laptop en mobiel waarin je alle open badges verzameld, die je hebt verdiend. Het handigste is die op je mobiel.
  8. De badges worden uitgegeven door 'organisator of door scannen van QR code via Badge Wallet app' (zie hierna). Het kan ook zijn dat je in de taak iets moet uploaden en dan staat er 'beoordeeld door: één activiteitenorganisator'. Per activiteit staat vermeld hoe je een badge krijgt.
  9. 🤔 Badge Wallet App: De Badge Wallet App is Jouw Digitale Trofeeënkast op je mobiel, waarin alle verdiende badges zijn opgenomen! Je gebruikt dus de Badge Wallet app om al je verdiende badges op één plek te bewaren. Zo heb je altijd jouw prestaties binnen handbereik! Je kan badges verdienen bij ExpeditieRED, maar ook steeds meer werkgevers, scholen en sportorganisaties gaan er mee werken. De badge wallet app moet je zelf downloaden via Play Store of via App Store 
  10. 🏅 Zichtbaar voor de Wereld: In de Badge Wallet staan alle badges, die jij hebt verdiend. Je kan ze met trots aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld op school, bij je werkgever, sportvereniging of vrienden. Badges zijn een herkenning en erkenning voor jouw ervaringen en prestaties. Jij bepaalt wie ze te zien krijgt en kan instellen voor wie je ze zichtbaar maakt.

Maatschappelijke diensttijd
MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Als je tussen de 12 en 30 jaar bent, kan je meedoen. Als je een maatschappelijke diensttijd doet, doe je iets nuttigs als vrijwilliger voor de maatschappij. Je voert de met jou afgesproken werkzaamheden uit en wordt daar voor opgeleid. Zo maak je niet alleen jezelf, maar ook de maatschappij een stuk sterker. Als je al langs het bad actief bent of jouwvereniging organiseert zelf een traject tijdens jullie trainingen, dan ben je geen extra tijd kwijt aan MDT

Er zijn een aantal dingen die je moet weten om mee te kunnen doen:
  • We leiden je ongeveer 40 uur op voor wat je gaat doen.
  • Je werkt in een vereniging of voor ExpeditieRED 40 uur. Langs de rand van het bad of je doet mee als kaderlid aan evenementen of clubactiviteiten.
  • Dus je maakt 80 uur en daarvoor heb je 6 maanden de tijd.
  • Je doet mee aan het onderzoek ten behoeve van MDT. Aan het begin en het einde vul je een vragenlijst in. Meer informatie over het landelijke onderzoek vind je hier.

Voor vragen neem contact op met Sandra van Lohuizen via 📧 Lohuizen.a@gmail.com of 📱06-34190854.

Get activity badge

Kennismaker Get this badge

Heb je deze badge verdiend? Dan ben je nu in staat om zelf te beoordelen of Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT) iets voor jou is. Ontdek de mogelijkheden en beslis of je klaar bent voor een betekenisvol avontuur! 🌐🤔
Tasks
Task no.1
Issued by organiser or scanning QR code
ExpeditieRED Gesprekstaak - Verdien Je Kennismaker badge!

Stap 1: 🤝 Plan een gesprek met de projectleider van ExpeditieRED.
Stap 2: 🗣️ Bespreek jouw interesse en ontdekkingen over MDT.
Stap 3: 🏅 Verdien de Kennismakers badge als bevestiging van jouw MDT-beoordelingsvaardigheden!
Trainer - Taak 1.2 - Popduiken
Mandatory
2 hours
Activities: 28
Started: 5
Completed playlist: 0
Time to complete: 8 days 1 hour 30 minutes
Share:

Організатори

ExpeditieRED
Badgecraft hosts this platform and develops it together with leading educational organisations. The European Union's programme Erasmus+ granted co-funding for building the first version of this platform. Contact support@awero.org
Platform
Change to another language:
HomeMapActivitiesPlaylists